Kuka? Miksi?

Kielenpäällä

Kielen päällä syntyi halusta kokeilla miten blogin kirjoittaminen luonnistuu. Olin jo useamman vuoden himoinnut olutblogin aloittamisesta, mutta noiden vuosien saatossa Suomeen ja maailmalle on syntynyt miljardeja olutblogeja ja minusta alkoi tuntua, että kaikki oli jo oluesta sanottu. Siispä laajensin omaa kirjoittelukulmaani käsittämään kaiken hauskan hedonismin mistä pidän: oluen, ruoan, kahvin ja muut nautiskeluhommat.

Blogi ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti ja silloin kun inspiraatio iskee.


Kuka

Blogia kirjoittaa Lapista kotoisin oleva, Keski-Suomessa piipahtanut ja Espoon kautta helsinkiläistynyt olutharrastaja ja puuhastelija. Työskentelen saunomisen parissa ja saunon itsekin enemmän kuin mielelläni. Vaskiniemen löylyjen lisäksi minut voi löytää helpoiten Uuden Saunan löylyistä.

Minä ja juoma

Olutharrastukseni alun voinee ajoittaa jo Lapissa vietettyihin vuosiin, sillä jo silloin kaiken uudenlaisen maistelu ja kokeilu oli antoisaa. Erikoisoluiden, pienpanimo-oluiden ja craft beerin pariin syvennyin kuitenkin toden teolla vasta muutettuani Jyväskylään opiskelemaan 2006-2007 tienoilla. Vuoden 2010 jenkkien läpi tehdyn roadtripin jälkeen erilaisten oluiden himo alkoi vain kasvaa, sillä uuden mantereen valikoima avasi aivan uuden maailman oluisiin.

Muutto PK-seudulle 2011 mahdollisti olutharrastuksen laajenemisen uudelle tasolle ja aloinkin jo 2011 lopussa kirjaamaan maisteltuja oluita ja arvosanoja niille exceliin. Vuonna 2015 kirjailtiinkin oluita jo Untappdiin.

Vuoden 2016 loppupuolella uskaltauduin monen vuoden pohtimisen jälkeen myös alkaa tehdä itse olutta. Pussimäskäämällä ja induktiolieden sekä kattilan kera tehdyt oluet olivat alkuun aika… mielenkiintoisia. Nyttemmin olen hommanut puoliautomaattisen mäskäyslaitteen ja muutenkin harrastus on lähtenyt ns. lapasesta. Muutaman kaupallisen vedonkin olen päässyt tekemään.

Vaikka olut onkin pääasiallinen mielenkiinnon kohteeni, maistelen mielelläni myös viinejä varsinkin ruoan yhteydessä. Muista alkoholeista bourbon soittelee kieliäni eniten.

%d bloggaajaa tykkää tästä: