Hanahuone Juova – pehmeä nousu

Toisen koronakevään kulkiessa kohti kesää, on Suomen pienpanimoscene liikkunut eteenpäin liput löyhästi tuulessa liehuen ja osaltaan fanfaarit soiden. Uusia panimoita, panimotiloja ja taproomeja on noussut huonoista olosuhteista huolimatta. Tämä onkin omanlaisensa merkki siitä, että suomalainen pienpanimo-scene voi hyvin sekä siitä, että hyvällä oluelle on aina ostajansa.

Allekirjoittaneelle jopa hieman puun takaa hyökännyt esimerkki yhteistyöstä ja osaamisesta on Kaisaniemen metroaseman ja steissin väliseen rakoon putkahtanut Hanahuone Juova.

Juova on useamman panimon ja muutaman maahantuojan yhteinen olohuone pienpanimo-oluiden ystäville. Lisäksi Juovassa on kuulemieni mukaan oiva Carsin & Friendsin Jasu Sohlbergin suunnittelema viinivalikoima. Viskivalikoimaakin on aina harrastajista HC-siepoille, sillä tisleiden saloja on ollut suunnittelemassa itse Jarkko Nikkanen.

PK-seudun panimoista hanoja miehittävät CoolHead Brew, Etko Brewing, Tired Uncle Brewing Co. ja Olarin Panimo. Pohjoisempaa, itäistä ja läntistä Suomea edustavat Maistila, Panimoyhtiö Tuju sekä Mallassepät. Maahantuojista oluen ystäviä hemmottelevat Imbibe International ja Pien. Liekö Pieneltä tulossa myös omaa tuotantoa hanoihin… Aika näyttää.

Tiistain soft launchissa pieni, mutta pienpanimoinen joukko pääsi tutustumaan Juovaan. Jostain syystä itsekin sain sinne kutsun ja vaikka viikko alkoi sateisesti, oli kurkku niin karhea että sitä oli pakko kostuttaa muullakin kuin sadevedellä.

Juovahan löytyy kun suuntaat entisen Kaisaniemen metroaseman – nykyisen Helsingin yliopiston aseman – A-sisäänkäynniltä vasemmalle. Juovan 27-henkilöä vetävä terassi on vaikea missata.

Juova toimii entisen Steam Coffeen tiloissa, joissa asiakaspaikkoja on 160 kappaletta. Sisäosassa on jokaiselle panimolla ja maahantuojalle ominaisilla graafisilla elementeillä sisustettu osionsa. Äkkiseltään vain Imbibe, Pien ja Maistila jäivät itseltä bongaamatta. Toisaalta enpä ehtinyt hirveästi aikaa sisällä kuluttaakaan, ainakaan seiniä katsellen.

Hanavalikoima oli jo ensisilmäyksellä mielenkiintoinen. Pullokaapit olisivat vaatineet muutamaa hetkeä rauhallisemman tarkastelun, mutta jo vilaukselta sielläkin oli kiinnostavia kurkkuun kumottavia tarjolla. Tila oli ainakin tällä ihmismäärällä mukavasti rakennettu: oli avointa usean pöydän aakeeta laakeeta, looseja, kahden hengen treffinurkkausta (joka kuulemani mukaan muodostuu Pienen pussauskopiksi) sekä Olarin Panimon Luolaksi nimetty takatila, jonne saa tarpeen mukaan ja varauksella oman miehityksen hanoihin.

Itselle olennaista baarissa ja pubissa on kuitenkin fiilis ja henkilökunta olutvalikoiman lisäksi. Käsittääkseni henkilökunta muodostuu entisen Sori Taproomin tyypeistä, joten sillä saralla ei ole valittamista. Ensitunnelmat myös olivat positiiviset, sillä omien kulkujen kannalta keskeinen sijainti on oivallinen. Miljöö oli kiva ja sopivan monipuolinen ja luulenpa, että valikoimaa ei hetkessä läpi kahlata.

Pieni huolenaihe on se miten uusi tulokas pärjää Stadin sykkivän sydämen synninpesien ristipaineessa. Kirjaimellisesti kivenheiton päässä on kokenut kehäkettu Kaisla ja hieman kauempana ovat Kitty’s, Thirsty Scholar ja Rautatientorille terassinsa suunnanneet Public Corner ja On The Rocks. Pienen bottleshopia unohtamatta.

Toivoa sopii, että uusi hanahuone lyö sopivan juovan Helsingin keskustaan ja löytää oman paikkansa. Moninainen omistajapuoli varmistaa ainakin sen, että Juovasta löytää PK-seudun bisse-scenen kuohuvan kerman soft launchin jälkeenkin. Ja miksei minutkin.

Ainoa kysymysmerkki on ruokapuoli. Sori Taproom kamppaili Kaislan ja lähipaikkojen kanssa loistavan olutvalikoiman lisäksi hyvällä menulla. Toivon, että suunniteltu baariruoka ja tapas-valikoima on maistuvaa. Mieluustihan sitä näkee ihmisten myös syövän eikä vain juovan.

Juova löytyy muun muassa Facebookista: https://www.facebook.com/juovahanahuone

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: